Monday, November 29, 2010

Hilman's 9th Birthday



HAPPY BIRTHDAY HILMAN COMEL MAMA..........!!!!!!

Hilman sayang...Mama dan Ayah tak pernah jemu selama 9 tahun menjaga Iman...Today baby mama dah 9 tahun......Alhamdulillah dah bertambah bijak, banyak cakap, kuat makan, kuat gelak, suka buat kelakar dan selalu jugak la buat mama geram dan marah...!! :) Anyway...U are still my little baby in my heart...Luv u dunia akhirat sayang!!
Macam biasa setiap kali birthday....birthday boy boleh mintak nak makan kat mana2 sahaja....Kali ni Iman nak celebrate kat OUTBACK di Localizer Thalea Street...Yallah!!!



Hilman dengan birthday cake dia............suka tak??
Be a very good boy and always love Allah.......

Hadiah kali ini Iman nak kasut Converse.........Ni dia sayang...Iman sukaaaaaaa sangat...!!!







Thursday, November 25, 2010

Melepak di Salam Park....

Jam lebih kurang pukul 2 lebih tetiba Wawa dan Noor call ajak pergi picnic kat park mana2. Okay la....jom pergi dan rasa2nya dekat maghrib jugak la kami bertolak dari Restoran Malaysia. Di sebabkan yang lain tak berapa pasti kat mana SalamPark....Cik hubby la yang rasa2 macam ingat tak ingat je tempatnya...Then Alhamdulillah jumpa jugak tempat yang hendak di tuju... Sebelum tu kami dah belikan 4 kotak Pizza Hut dan bawak air kopi satu flask... Noor plak bawak KFC dan semua bawak air panas......Seronok kalau picnic sejuk2 nih.....
Bapak bapak..............
Kids........enjoying their food......Yummmehh!!!

Mommies.......


Kebetulan hari tu adalah Hari ulangtahun perkahwinan pasangan bahagia Zack dan Wawa yang ke 15.......Zura doakan both of you bahagia bersama dunia wa akhirat...InsyaAllah!!!! I liokeeee......!!!!!!!!!!!!!

The Anniversary Cake............congratulations!!

The Loving Couple of the year..........

Happy Family.....the more the merrier

Tak sangka Kak Midah dan suami datang dekat pukul 830 malam dan join kitaorang....makin malam semakin sejuk....Then lebih kurang dalam jam 9 lebih kami bersiap siap balik rumah....sebelum dihalau di harith(penjaga).......nite!!

Wednesday, November 17, 2010

Jeddah.....Makkah....181110-211110

JEDDAH....
...........Pada 18November 10 tetiba je pagi tu tersa nak pergi ke Jeddah dan Makkah nak ziarah sedara mara dan jiran yang mengerjakan Haji tahun ni...... Memang dah lama plan tapi ada sahaja halangannya. So, bangun tu terus je cakap kat hubby.."Jom pi Jeddah sekarang!"...Abang dan anak2 pergi mandi dan mama siapkan bag dan lain2.. Alhamdulillah siap semuanya dalam pukul 10 then pergi makan di Malaz Restoran pekena puri dan roti canai.... Sebelum bertolak ke Jeddah kami singgah Sulaiman Habib Hospital nak tengok baby dan kak Nani...... Lebih kurang jam 1230 kami bertolak ke Jeddah.......Target sampai Jeddah jam 9 malam........Yallahh!!!
Mulakan dengan Bismillah dan doa musafir........Perjalanan tenang dan tak banyak kereta dari Riyadh ke Makkah....Singgah 3 kali je di rest area untuk solat dan isi minyak... perjalanan kami sejauh 970km jerrr.........

Posing sakan tepi highway Makkah..berhenti solat dan buang apa yang patut. Minum kopi sat......
Kami sampai di Taif dalam pukul 6 malam...tapi kami tak buat umrah kali ini ....terasa pelik pun ada dan rasa rugi pun ada sebab tak pernah berlalu macam tu je melepasi Miqat Taif. Alhamdulillah kami sampai Makkah dalam jam 8 lebih dan terpaksa mengharungi traffic jam di Mina....masih ramai jemaah haji di Mina. Banyak jalan ditutup dan kami terpaksa mengambil jalan alternatif....susah jugak nak ke Jeddah malam tu ....Syukur dengan izinNya kami sampai Jeddah dalam jam 11 malam dan terus makan malam di Asia Restoran..fuhh..sedap sungguh....

Lepas makan kami baru mencari hotel Wakan berdekatan dengan Corniche...alhamdulillah dapat sewa dalam Sr270 semalam.....bilik pun selesa dan luas....zzzzZZZZZZ!!!!!

Pagi Jumaat........19.11.10....bersiap siap untuk pusing2 corniche. First time tiba di Obhor...wahhh cantiknya pantai kat sini (Red Sea) ...terasa Riyadh tu jauh berbeza dengan Jeddah nih..bestnya kalau duduk kat Jeddah nih....Wokey...kita pi jalan jalan then kena cari Masjid untuk solat Jumaat.....pastu kita pi makan di Asia Restorant lagi....sebab sedap sangat....berkali kali makan kat situ pun tak kisah....hihihih!!!

Nice Jeddah......luv it!!!



We enjoyed our trip.....Love u guys so much!!!

Ini la masjid yang diorang pergi untuk solat Jumaat......Mama je tak pi dengan Ijan..Ijan temankan mama dalam kereta... Cantik sangat masjid nih...sambil menunggu habis solat....kita pun snap sana sini ler...hehehehe!!!

Ni pula....lepas je habis lunch..terjumpa la plak dengan Uncle Nihad dan famili...atuk mama dengan ayah uncle ni adik beradik tapi dah jadik orang arab......Uncle celebrate birthday dia yang ker ....??????? lupa tanya plak...semoga panjang umur dan dirahmati Allah!....

Menikmati panorama pantai yang teramat cantik...Red Sea..... Petang sikit kami berkelah di tepian pantai.....minum2 dan makan2....sampai malam lepas Maghrib. Kami melepak di Red Sea Mall sekejap dan singgah di Danube untuk beli barang sikit.......... then balik ke hotel terus tidur sebab pagi esok nak bertolak ke Makkah....Alhamdulillah dapat hotel di Makkah!...




MAKKAH.......


Berjumpa dengan jiran sebelah rumah di Shah Alam Kak Rashidah dan Abang Mazali .......macam tak caya jer..

Bertemu juga dengan Kak Ton dan Abang Yek buat kali kedua di Masjidil Haram.....

Dan dapat berjumpa dengan Nyah Natrah di Hotel Makkah......Syukur Alhamdulillah dapat juga hajat kami nak berjumpa dengan kalian semua........



Keesokkan hari kami bertolak semula ke Riyadh lebih kurang jam 6 petang dan tiba di Riyadh jam 3 pagi...lambat gila pasal cik abang berhenti 3 kali untuk tidur......Alhamdulillah selamat pergi dan balik..






Welcoming A New Baby.....Congrats Kak Nani!!! @17November 2010

CONGRATULATIONS KAK NANI AND FAMILY!!!!!!!!!

Syukur ke hadrat Illahi dengan kurniaanNya......Tak sabar nak tengok anak kak Nani nih... Cadang nak tengok tadi tapi biarla kak Nani rehat dulu almaklum la lepas Ceaser ni..... Let u have a good rest Sis!!!! Nanti nak upload gambar baby ngan ibu yang kena pantang 100hari tuu......

Gambar Kak Nani yang sentiasa comel walaupun berbadan dua.....caya lah!!!

Memperkenalkan puteri kedua Kak Nani dan Mad Nor......
NOOR ZAHRAH ARDEE


Tahniah sekali lagi dengan bertambahnya sorang lagi ahli keluarga......Alhamdulillah!!!!

Kenangan berposing dengan kak Nani di Sulaiman Habib Hospital.......sebelum kami bertolak ke Jeddah..... Jaga diri baik2 ya kak Nani.......Selamat berpantang dan jangan pantang lepa tau!!!!

Sempat lagi memberikan posing ala ala ke 'Ibu' an gitu...teringin sangat nak baby girl!!!...huhuhuh!!!

Cik abang yang masih nak menambah .....hehehheheh..oopppssss!!!!....tambah baby lagi lerrr bukan tambah tuuuutttt..........!!!


Raya Haji 2010..di Riyadh

Assalammualaikum...Selamat Hari Raya Eidul adha..10Zulhijjah 1431 bersamaan 16 November 2010... Tahun ni kami sekeluarga beraya di perantauan...di Riyadh..syukur walaupun berada berjauhan dengan keluarga tapi sambutan kami di sini tetap meriah... Terima Kasih bebanyak kepada keluarga Zainal dan Che Na kerana sudi menjadi host di hari raya ..... Malam raya mama macam biasa la sibuk kat dapur......Menu kali ni ...lemang segera,...rendang tok,....nasik impit.... Pagi raya mama masak sambal sotong untuk di bawa ke rumah Che Na.....
Pagi raya tu cik abang dan anak2 pergi ke Masjid menunaikan solat sunat eidul adha jam 6.20pagi...kat sini solat memang cepat tak macam kat Malaysia...jam 8.30 baru nak solat raya..... Pastu kami lepak2 dan sarapan rendang dan nasi impit. Jam 10 baru bertolak ke rumah Che Na untuk beraya bersama kawan2...Banyak betul makanan dan sampai tak muat perut di buatnya.....makan...makan....makan....dan makan....... pukul 9 malam baru balik rumah...zzzzZZZZZ!!!!!!!!
)

Friday, November 12, 2010

Fii Amanillah....Rombongan Jemaah Haji Riyadh

Tadi (12.11.10@Jumaat) hantar teman2 di Riyadh menunaikan haji di Restoran Malaysia....3 buah bas semuanya. Terasa sayu dan happy hantar jemaah haji ni. berdebar pun ada...Teringin pula nak pergi lagi... Kami sekeluarga alhamdulillah telah menunaikan rukun islam ini pada tahun 2008. Kami tak mengikuti rombongan bas tapi kami pergi memandu sendiri dan di pimpin oleh Ustaz Sobri di Makkah....




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...