Saturday, October 29, 2011

Homemade Mocha Milo Ice Blended

Si kenit Ijan tu hari2 kalau boleh nak beli ice blended kat Coffee land sebelah rumah ni... Harga satu bekas pun Sr15..selalunya kena beli 2 bekas la. Hari ni(pagi tadi) mama buatkan la untuk si kenit tu. Tapi kena guna blender biasa jer. Bukan apa...takut rosak la plak blender mama tu. Nanti mama nak blend bawang mama macamana??!?!!!!???... Petang ni mama kena buat lagi sekali. Adussss...rosak la blender mama :(. Kalau tak buat....biasa la dia..MERAJUK lerrrrrr 

YILNIZLAR

Semalam kononnya kami nak pergi makan "fish n chips" kat Riyadh Gallery tapi Subhanallah punyala ramai manusia kat situ macam ulat taik ......heehehe.. Nak cari parking pon susah. Sana penuh..sini penuh..arggghhh..bosan la ramai2 ni. Memang mama tak suka tempat yg ramai orang so kami batalkan niat kami tuu. So fikir punya fikir... Cik abang nak try makan kat restoran kat bekang umah kita orang jer yakni "RESTORAN YILNIZLAR"... tak tau makanan apa pun. So bila masuk je kami tanya la kat salah sorang mamat tu..ni makanan apa??? Di kata makanan lebanese n turkish. So okay jugak la. Memang suka makanan depa ni...esp segala jenia grill men grill ni...heheh. Wokehhh....jom order then makan ehhhh...

Cinta Tiada Akhirnya


Cinta Tiada Akhirnya

Kuyakin cintaku ini
Tak bisa melangkah pergi
Kaku berdiri disini menanti lafaz kasihmu
Biar kau akui aku kekasihmu

Gelora asmara tika bersama
Bunga mekar seluruh semestanya
Mimpi indah kita
Bintang berwarna
Janji setia kita
Selama ditaman cinta
Cinta tiada akhirnya
Membara kekal kesyurgaMu
Tak usah kau raguiku
Sayangku dengarkan kasih
Aku milikmu selamanya
Percayalah¦..
Gelora asmara tika bersama
Bunga mekar seluruh semestanya
Mimpi indah kita
Bintang berwarna janji setia
Kita .. selamanya
Kasih antara kita
Tercipta abadinya
Tak mungkin memisahkan aku dan dia
Ukir namaku dalam cintamu selamanya
Biar semarakkan kasih mu… selalu
Gelora asmara tika bersama
Bunga mekar seluruh semestanya
Mimpi indah bintang berwarna berjanji setia
Kita selamanya ..
Gelora asmara tika bersama
Bunga mekar seluruh semestanya
Mimpi indah bintang berwarna berjanji setia
Kita selamanya .. ditaman cinta

Friday, October 28, 2011

Princess yakni Cinderella jua...

Ini la d only "PRINCESS" kat dalam rumah... Cian dia ni....kerja tak pernah habis2.. Ni sekarang ni mengutip cawan2..gelas2 yang bersepah sepah letaknya. Ermmmm lepas minum tak reti2 nak pi hantar kat dapur. Boys ni...mana la tak membebel je mama korang ni...sob..sob...sob.. Tapi kadang2 tu okay jugak... Tapi bila sorang dah start letak secawan then adalaaa yang mengikutnya pulak... Begini la nasib "princess" yang dah jadi "Cinderella"...hehehheheh.

IKTIRAF (doa taubat)


Wahai Tuhan, ku tak layak ke surgaMu
Namun tak pula aku sanggup ke nerakaMu
Ampunkan dosaku, terimalah taubatku
Sesungguhnya Engkaulah pengampun dosa-dosa besar

Ilahi lastu lil firdausi ahlaa
Wa laa aqwa 'alaa naaril jahiimi
Fahabli taubataw waghfir dzunuubi
Fa innaka ghofirudz dzam bil 'adhiimi

Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmatMu ampunkan daku oh Tuhanku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut, kami harap kepadaMu
Suburkanlah cinta kami kepadaMu

Kamilah hamba yang mengharap belas dariMu

Betapa cintanya Rasulullah kepada kita.











Thursday, October 27, 2011

Projek Bantal Felt

Akhirnya menjadi jugak projek yang kononnya semangat nak buat bulan 4 lepas. Tapi cantik jer tersimpan dalam kotak...hahaha. Alhamdulillah akhirnya menjadi bantal.. Rajin jugak aku ni ekk...

Ni bantal ayah ngan anak2....Siapkan untuk diorang dulu...mama punya  kemudian yer....
Ni mama punya.........pinkishh.....hehehhee sorang jer princess in the house...ciannn!!!

Buatkan untuk Nia.....hope dia suka...

Tuesday, October 25, 2011

Funny Faces of my love

Kih..kih..kih...kih.. LOL...ROTF( Rolling on the floor) hari tu kids depa beli misai kat kedai 2 riyal.. Apa lagi budak2 ni bergaya dengan mama sekali pon kena jugak... Masa mama pakai misai tu..tak la rasa kelakar sangat tapi bila masa nak snap gambar2 u all...mama dah terguling guling bagai nak rak tengok korang macam2 aksi. Sampai rasa gelak nak pengsan mama di buatnya. Seriously memang mama rasa macam nak terkencing...sakit perut pasal gelak gila2 punya. Berapa kali mama tak jadi snap pasal gelak non stop.. Mujur la korang sabar tunggu mama gelak. U all tak gelak sebab u all tak perasan aksi u all..aduiiiiiiiiii....sob...sob.... Ayah pon sama sporting...Thanks ayah.. U all mmg best lah. Tapi ijan malu2 sebab takut mama upload gambar dalam Facebook...heheh. :)). Tapi lepas tu dia okay jer.. Cayang baby Ijan. Muahhhhahahaaahaah

Monday, October 24, 2011

Rumah kampung

Alhamdulillah rumah mak kat Kg Kota Lama Kanan dah nak siap dah. Tak sbar nak pi tengok perubahannya. Bilik stor aka Klinik arwah atok( Dr Haji Ahmad) tu dah reput dan dah dimakan anai2 so kami adik beradik bersetuju untuk menukar dinding dan semuanya dan dijadikan bilik tidur dan ruang melepak. So renovatio start lepas raya hari tuu..hope fully dah siap la rumah ni. InsyaAllah kami balik bulan Februari 2012..boleh la melepak di bawah pulak. Yayyyy.....tak sabarnya nak balik kampung 
Ni bahagian dapur..ada table top untuk letak apa yang patut...... tangga tu untuk nak naik atas yer...hehe
Ni sebelah 'kulu'.......bilik air ...
Ni dalam bilik depan........
Ni pintu nak keluar bahagian belakang.....

Thursday, October 20, 2011

Sushi In Da House.!!!

Kami sekeluarga memang 'HantU SuShi'.... Memang kami suka sangat. Padahal biasa je rasanya. Esp budak kecik si Ijan tuu. Memang pantang sebut Sushi . Di sebabkan sushi ni mahal sangat kat Riyadh ni so mama beli la bahan2 sushi ni then kita buat sendiri jer. Malah lebih sedap dari yang kat kedai tuuu..murah tak yah cakap lah. Jimat sungguh. Bikin pon senang dan mudah. Alhamdulillah sekarang ni tak yah susah2 nak pi restoran jepun lagi. Jimat duit ayah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...