Saturday, May 14, 2011

Layan lagu Korea pulakkk.....hehe



Can'T Let Go (Of You).....Seo Young Eun


Mogi meeoseo maldo mothago
Hancham meonghani haneulman bogo nan uldaga
Ijeuryeogo jebal itjango nan honjaseo
Geuman hajago naege tto mareul hae

Sogi sanghaeseo sogi da taseo
Sarang ttawineun naegen eopseul geora mareul hae
Geuman itja jebal geuman itja dajimeul haedo
Neoeui moseubi deo naeui gaseume doraseo

Byeoril eopjanha nareul ijeodo
Myeochil isseumyeon jom gwaenchanheul geoya OOH

Hancham uldaga urdaga jamdeulgo
Jeonhwa gireul deulgo dashi naerigo nan
Babo cheoreom geujeo babo cheoreom
Wae myeochiljjae ireoneunde OOH

Bogo shipeo michil geot gata
Geuman itgo shipeo michil geot gata na
Himdeureoseo neomu himdeureoseo
Nunmuri apeul georyeo
Neoeui moseubi areun georyeo ijen

Beolsseo myeochiljjae jamdo motjago
Neoeui saenggageul jiweotta tto dashi hage dwae
Gwaenchanhgetji jogeum deo jinamyeon ijhyeojil geoya
Machi eoreum cheoreom naeui gaseumi nogaseo

Byeoril eopjanha nareul ijeodo
Myeochil isseumyeon jom gwaenchanheul geoya OOH

Hancham uldaga urdaga jamdeulgo
Jeonhwa gireul deulgo dashi naerigo nan
Babo cheoreom geujeo babo cheoreom
Wae myeochiljjae ireoneunde OOH

Bogo shipeo michil geot gata
Geuman itgo shipeo michil geot gata na
Himdeureoseo neomu himdeureoseo
Nunmuri apeul georyeo
Neoeui moseubi areun georyeo

Ijen ijeul ttaedo dwen geot gateunde
Geuman himdeureodo dwel geot gateunde wae
Babo cheoreom geujeo babo cheoreom
Itjido mothago wae
Doraoran maldo mothani naneun
Romanization by: B o o Y i . r A g A m U f F i N ™
* please give credit if you wanna share this lyric 고마워요.. ~BooYi *

I memang rekomen u all tengok cerita ni...best laa......

Synopsis

A few days before her wedding, Ji Hyun was looking forward to her future with her seemingly perfect fiancé, Min Ho. In contrast, Yi Kyung was unhappy with her life and resolved to end it by walking into a busy street. Their two worlds collide as Ji Hyun gets into an accident and falls into a coma as a result of Yi Kyung's actions. However, Ji Hyun is given a second chance at life by a reaper. He tells her that if she collects three genuine tears from people that aren't her blood relatives, she can live again. In order to maneuver the world of the living, she's given use of Yi Kyung's body, but she cannot use it past midnight and she must keep her identity a secret.

Thursday, May 12, 2011

My Baby Boy 15th Birthday


Today..............12 May 2011....... It's Harith 15th Birthday........ Alhamdulillah !!!!

Wednesday, May 11, 2011

SELAMAT HARI JURURAWAT....

Setiap 12hb May .....sambutan "Hari Jururawat Sedunia" di sambut oleh semua jururawat.. Walaupun saya ni 'bekas jururawat' tapi saya sangat suka dengan kerja saya nii....ermm tapi dalam masa yang sama jugak seronok juga dah jadi suri rumah tangga terhormat nih.....boleh relaks2...hehehheh!!!!!! Apa2 pun...apa yang kita buat dan lakukan dalam setiap perkara hendak la niat kerana Allah Taala. InsyaAllah akan diberkati dan banyak pahala..

Teringat masa dalam kereta zaman dulu2...sembang2 dengan cik abang...kenapa awak nak kawin ngan saya ni... saya ni jururawat jer. Kenapa tak nak cari satu Universiti dengan abang.?????.... Grrrrr...marah betul cik abang masa tuu.... dia cakap.." Jururawat ni adalah satu pekerjaan yang amat mulia sekiranya kita lakukan dengan ikhlas dan kerana Allah Taala......hehehhe.... Sebenarnya saja jer nak ngusik dia..!!!

Okay la....kita nak cerita sikit pasal kisah kita macamana mula2 kita terjebak jadi jururrawat nih....ermmmmm ..Cer citer...cer citer....hehhehe!!!!
Teringat masa mula2 terjebak jadi jururawat ni selepas tak dapat meneruskan pelajaran di ITM Kuantan. Bila dah terdesak...tetiba kakak yang pada masa tu sedang belajar di Sekolah Kejururawatan UHKL....dia offer borang nak jadi jururawat. So kita pun apply jer dan terus dipanggil interview...then dapat tawaran...Bermula dari situ la aku menjadi seorang jururawat pelatih dari tahun 1991 hingga 1994.... Selepas 3 tahun ....aku menjadi seorang jururawat terlatih(SRN)..
Setelah habis kursus 3 tahun kami semua di beli pilihan nak masuk department apa...So, aku 1st choice....dewan bedah(OT)..sebabnya adalah ofis hour.. sesekali je syif. So Alhamdulillah dapat jugak..... bermula la aku menjadi seorang jururawat dewan bedah.... Sedar tak sedar 14 tahun jugak aku kerja dalam dewan bedah tu........Alhamdulillah aku suka menjadi seorang jururawat walaupun penat terpaksa berdiri seharian dan berlari kesana kemari tapi aku tetap happy...

But...tahun 2008....aku terpaksa mengikut cik suami berhijrah ke Saudi Arabia....maka aku pun dengan rasminya menamatkan perkhidmatanku sebagai jururawat setelah 14 tahun di dewan bedah....... And now aku seronok jugak menjadi surirumah tangga terhormat....Kenangan menjadi jururawat akanku ingat sampai bila2.... :))
SELAMAT HARI JURURAWAT..!!!!!!!!!!!

Tuesday, May 3, 2011

Janadriyah Festival April 2011

Petang Rabu lepas (27.4.2011) kami sekeluarga,Mika ,Yana dan Rahim pergi ke Janadriyah Festival di Thumamah Riyadh... Selepas duduk kat Riyadh selama 3 tahun lebi baru ni kami pergi menjenguk... Sebelum ni memang malas nak pergi tempat2 sesak macam nih. :)) Jom heboh kat Malaysia pun pernah pergi sekali tapi kejap sangat pasal tak larat nak tempuh ramai orng ....ermmmm. So kali ni kena pergi jugak la sebab rasa rugi pula kalau tak pergi tengok culture diorang ni. Dan istimewanya....hanya kat sini sahaja yg boleh kita ambik gambar sesuka hati ..tiada sapa pun nak melarang :))..


Janadriyah Festival is a national heritage and folk cultural festival. Located 45 kilometres outside Riyadh, Janadriyah plays hosts to the cultural festival annually. Traditional activities, including folk dances, camel races, arts and crafts exhibits as well as poetry readings are showcased for the entire duration of the festival—it lasts for two weeks and is organized by the National Guard.






Doa sebelum memberi salam

Riwayat hadis dari Abu Hurairah r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda; “Apabila seseorang kamu selesai dari membaca tasyahhud (yakni tahiyyat) akhir, maka mintalah perlindungan dengan Allah dari empat; dari azab neraka jahanam, dari azab kubur, dari fitnah hidup dan mati dan dari kejahatan Dajjal”. (Riwayat Imam Muslim)

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ جَهَنَّمَ، وَمِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ، وَمِنْ فِتْنَةِ
الْمَحْيَا وَالْمَمَاتِ، وَمِنْ شَرِّ فِتْنَةِ الْمَسِيحِ الدَّجَّالِ

“Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung denganMu dari azab api neraka jahannam, dari azab kubur, dari fitnah/ujian ketika hidup dan mati dan dari kejahatan fitnah Dajjal”.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...